Kozijnen

Bent u opzoek naar nieuwe kozijnen of deuren? Bij ons kunt u terecht voor alle soorten en maten kozijnen. Al onze kozijnen en deuren zijn voorzien van het politie keurmerk. Wel zo’n veilig gevoel.


Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben een lange levensduur, zijn weerbestendig, onderhoudsarm en wind- en waterdicht. Daarbij bieden zij een goede isolatie om warmte binnen te houden. Dit is goed voor het milieu en uw portemonnee. Het schilderen van uw kozijnen is niet meer nodig, het kunststof kozijn is onderhoudsarm. Daarnaast is het profielsysteem volledig lood- en cadmiumvrij uitgevoerd waardoor ons milieu gespaard wordt.


De kozijnen zijn verkrijgbaar met een houtnerfstructuur in alle gewenste kleuren. Indien u kiest voor een hoekverbinding in combinatie met een verdiept liggend profiel en houtnerfstructuur, krijgt uw kunststof kozijn de uitstraling van een houten kozijn. Ook kunnen wij passende horren voor u plaatsen in de kleur van het kozijn. Heeft u aanvullende vragen of wensen? Wij denken graag met u mee en maken een offerte op maat.


Houten kozijnen

Houten kozijnen worden vaak gekozen vanwege de karakteristieke uitstraling. De meeste houten kozijnen zijn gemaakt van een hardhout zoals vuren, meranti, grenen of robinia. Al onze hardhouten kozijnen zijn voorzien van het FSC-Keurmerk. Dit geeft aan dat het hout dat gebruikt is voor het maken van het kozijn afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.


Levensduur houten kozijnen

De levensduur en onderhoudsgevoeligheid van houten kozijnen is in de afgelopen jaren sterk verbeterd. De levensduur is afhankelijk van de houtsoort. Op basis van de duurzaamheid worden houten kozijnen opgedeeld in een vijftal klassen:

Wij adviseren om zachthouten kozijnen enkel binnen te gebruiken. Zachthout mag niet meer worden voorbehandeld, waardoor het minder goed bestand is tegen weer- en temperatuursinvloeden.


Onderhoud

Het schilderen van een houten kozijn hoeft in principe maar twee keer over de gehele levensduur. De voorwaarde is dat dit goed en grondig wordt gedaan. De kozijnen zijn altijd te overschilderen. Het is ook mogelijk het hout met een transparante lak of beits te bewerken waardoor de houtkleur wordt behouden of juist nog eens extra wordt aangezet.


Anders dan bij kunststof kozijnen zijn houten kozijnen eenvoudig te herstellen bij schade.